Estul Capitalei devine tot mai interesant pentru dezvoltatori

Dezvoltatorii văd un potenţial ridicat în această parte a Bucureştiului, în condiţiile în care zona devine din ce în ce mai populată
Extinderea reţelelor de retail, spaţiile verzi numeroase şi preţurile relativ mici, în comparaţie cu nordul Capitalei, sunt doar câteva din atuurile zonei
Dacă până acum Capitala a fost împărţită între Sud şi Nord, în ceea ce priveşte piaţa imobiliară, se pare că zona de Est începe să devină tot mai interesantă. Sudul şi sud-vestul Capitalei, ocupat în special de cartiere puternic rezidenţiale, cum ar fi Militari sau Drumul Taberei, unde cei care caută pot găsi o locuinţă, nu neapărat ieftină, dar mai ieftină decât în cartierele din nordul oraşului, cum ar fi Floreasca, Dorobanţi şi altele. Sudul Capi­talei este mai ieftin decât Nordul ei, dar Sudul suferă la capitolul accesibilitate faţă de centrul şi nordul oraşului. Zona de Nord este mai verde, are parcuri mari şi frumoase. Cartierele sunt mai de soi, dar este o zonă scumpă, aşa că dezvoltatorii au căutat alte zone ale Bucureştiului, iar zona de Est, una ignorată în anii precedenţi, a început să devină mai interesantă, aceasta prezentând, oarecum, un mix între car­tierele de sud şi de nord ale Capitalei. Chiar dacă nu sunt cele mai ieftine şi nici cele mai grozave cartiere, se află undeva la mijloc şi are câteva avantaje care îi vizează direct pe dezvoltatori, care ar putea investi în această zonă.
Infrastructura şi locaţia 

Potrivit reprezentanţilor dezvoltatorului Adama, unele dintre criteriile cele mai importante sunt accesibilitatea zonei, precum şi legătura acesteia cu celelalte cartiere ale oraşului, pentru care cartierele din Estul Capitalei au devenit în ultimii ani din ce în ce mai interesante – Titan şi 1 Decembrie 1918, două dintre cele mai importante cartiere din această parte a oraşului.
Zona de est a Capitalei are marele avantaj de a fi conectată direct la reţeaua de metrou, legând estul de vestul oraşului prin Magistrala M3 Anghel Saligny – Preciziei a cărei rută traversează centrul oraşului. Reţeaua supraterană de transport public este şi ea bine deservită de tramvaie, autobuze şi troleibuze, conectând zona cu celelalte puncte cardinale ale oraşului.
Cartierele din estul Bucureştiului nu sunt legate bine doar de interiorul oraşului, ci au acces facil şi spre Autostrada A2 spre Constanţa sau spre Şoseaua de Centură, completând un mix ideal privind amplasarea. Totuşi, la orele de vârf traficul este destul de greoi dinspre centru spre aceste cartiere. Mai ales spre Titan, cei care vin în centru cu maşina personală sau cu mijloace de transport în comun de suprafaţă se chinuiesc destul de mult în zonele mari de legătură, cum ar fi Piaţa Iancului, Piaţa Muncii sau Dristor.
Extinderea galeriilor comerciale şi a lanţurilor de retail
Estul Bucureştiului pune la dispoziţie locatarilor din apropiere variante diverse de shopping sau de petrecere a timpului liber, în imediata vecinătate exis­tând galerii comerciale extinse, precum Iris Titan Shopping Center, Metro, Decathlon sau Jumbo, dar şi formate reduse pentru cumpărături, în genul magazinelor de proxi­mitate sau a supermarketurilor precum Mega Image sau Lidl.
Una dintre cele mai extinse şi cunoscute reţele de fitness din ţară – World Class – a fost inaugurată în ultimii ani în cartierul Titan, în timp ce familiile cu copii au în apropiere forme multiple de unităţi de învăţământ.
Potenţialul zonei nu se opreşte aici, pe termen mediu şi lung fiind deja anunţate investiţii pentru realizarea celui de-al doilea magazin IKEA din România, pe Bd. Theodor Pallady, dar şi un fashion outlet centre, în timp ce dezvoltarea cea mai apropiată de livrare este viitorul mall din Titan.
Modernizarea zonelor publice În contextul atragerii tot mai multor investiţii private recente, dezvoltarea zonei de est a Capitalei a beneficiat şi de alocarea de fonduri publice pentru moderni­zarea zonelor publice, a spaţiilor verzi, sectorul 3 fiind printre cele mai verzi sectoare ale Bucureştiului. Contextul favorabil dezvoltării este completat de modernizarea reţelei de transport supraterane în zona Bd. Liviu Rebreanu – Nicolae Grigorescu şi proiectarea încă de la început a unor bulevarde late, „aerisite”, ce facilitează deplasarea. În plus, strategia din perioada imediat următoare include planuri de mo­dernizare a intrării în Bucureşti prin Bd. Theodor Pallady.

 

Dezvoltatorii mizează şi pe creşterea populaţiei în zona de est
Un aspect important care a încurajat dezvoltările ulterioare în zonă ţine şi de criteriul demografic. Sectorul 3, cel care domină estul Bucureştiului, este cel mai populat şi mai dens sector, la recensământul din 2011 numărând peste 385.000 de locatari. Totodată, comparativ cu evoluţia demografică generală a Bucureştiului, sectorul 3 nu se înscrie în tendinţa de scădere a numărului de locuitori. Totuşi, în această zonă, nu sunt foarte mulţi bucureşteni cu bani, iar dacă iei la rând site-urile de anunţuri de închiriere, la preţuri mai mici, cele mai multe oferte, pe lângă zonele din Sudul Capitalei, vin din zone precum Titan, 1 Decembrie 1918, Baba Novac, Muncii, Dristor, semn că există oferte şi pe segmentul apartamentelor vechi, lucru de care dezvoltatorii ar trebui să ţină cont, înainte să reînceapă dezvoltările speculative.
Sursa: curierulnational.ro

Ai gasit informatii de folos?

Dacă am reușit să facem măcar puțină lumină în subiectul care te interesează, dă-ne șansa să te ținem la curent cu noutățile din domeniu, mereu la timp și la preț zero!

× Cu ce te putem ajuta?

Enter your keyword